APPEL-PERENSAP

Met behulp van familie en vrijwilligers plukken en vervoeren wij onze appels en peren naar ‘De Schulp’ in Breukelen. Daar wordt onze appel-perensap gemaakt en gepasteuriseerd. Er wordt niets aan de sap toegevoegd, wat maakt dat de sap natuurtroebel is. Vanwege seizoensinvloeden kunnen de kleur en smaak licht variëren, maar dat is de charme van een ambachtelijk bereid natuurproduct. Je proeft het fruit zo uit de fles! 

Omdat het sap na het persen een korte warmtebehandeling ondergaat (pasteurisatie), is het sap in een ongeopende fles ook buiten de koeling prima houdbaar. Na opening kun je de sap zo’n 4 tot 6 dagen in de koelkast bewaren.

PRUIMENJAM

In de boomgaard staan vijf pruimenbomen waaronder de Opal, Bleue de Belgique, Reine Claude en Reine Victoria. Al deze soorten zijn verwerkt in onze eigen pruimenjam. We verkopen ook pruimenjam met bramen, kruisbessen of aalbessen, dat maakt de jam net iets minder zoet. 

PERENAPPELSTROOP

De Lekbongerd levert samen met de Hoogstamverening Groene Hart appels en peren aan de ambachtelijke Stroopmaker Van de Wall uit Limburg. Gebaseerd op een traditioneel recept is daar fruitstroop van 60 procent peer en 40 procent appel van gemaakt. Een echte, iets zurige fruitstroop.

FRUITBLOESEMHONING

De bijen van Franca en Gerrit van Imkerij de Nesse worden ingezet bij de bestuiving van onze fruitbomen. Door voldoende bijenkasten in de boomgaard te zetten zijn er op elk gewenst moment voldoende bijen voor een goede bestuiving. En van die nectar uit de fruitbloesem maken de bijen heerlijke fruitbloesemhoning. 

WALNOTEN

Naast diverse soorten appel- en perenbomen sieren ook twee walnotenbomen aan de voorzijde in het dijktalud de boomgaard. Aangezien de walnoten seizoensgebonden zijn, zijn deze uitsluitend in de winter en het voorjaar te koop. 

STOOFPEREN

De Lekbongerd telt langs de slootkant een groot aantal ‘Bredero’ laagstam perenbomen, die ons voorzien van heerlijke stoofperen. In de herfst en in de winter zijn deze stoofperen ook te koop.  

Sommige van onze producten zijn te koop bij verschillende verkooppunten.