De coronacrisis én de lockdown hebben ons opnieuw geleerd om de heerlijke Hollandse natuur te omarmen. Daarom trekken we er in onze vrije tijd massaal op uit voor een wandeling of een fietstocht. Kom eens langs bij Boomgaard de Lekbongerd!

 

Rustpunt

Mocht je een bezoek brengen aan de Krimpenerwaard, sla de prachtige dijk ten westen van Schoonhoven dan niet over. Ervaar de rust van de kabbelende Lek aan de ene kant en de landelijke huizen aan de andere kant. 

 

Daar vind je tussen fietsknooppunt 10 en 37 Boomgaard de Lekbongerd. De twee picknickbanken op het dijktalud en de banken voor de schuur zijn niet te missen. Voel je dan ook vrij om deze te gebruiken als Rustpunt tijdens een fiets- of wandeltocht. Daar zijn ze immers voor! 

Streekproducten

Blijf tijdens die welverdiende pauze even hangen bij de boomgaard. Tegen een vrijwillige bijdrage zet je een kop koffie of thee in de schuur op het erf. Liever iets fris? Tap en proef dan onze eigen appel-perensap, gemaakt van fruit uit onze boomgaard.

 

Mocht dat naar meer smaken, dan kun je een paar flessen van de appel-perensap inslaan in de schuur. Daarnaast verkopen we ook nog andere streekproducten, zoals honing van Imkerij de Nesse, pruimenjam en biologische peren-appelstroop. Betalen kan contant (gepast) en via iDeal.

 

In de schuur vind je ook informatie over de verschillende fiets- en wandelroutes in de Krimpenerwaard en kunnen we je alles vertellen over de stad Schoonhoven. 

De Lekbongerd

Nieuwsgierig naar de Boomgaard zelf? Breng dan een bezoek aan de Open Bloesemdagen in het voorjaar of kom naar de Zelf Plukdagen in het najaar. 

 

Hopelijk tot snel!