OPEN BLOESEMDAGEN

Een fruitboomgaard is dé plek om de lente te ruiken en te voelen: een wuivende zee van witte, bloeiende fruitboomtakken boven een dekbed van frisgroen gras met uitzicht over de rivier. Voor dit idyllische schouwspel hoef je niet naar de Betuwe, maar kun je gewoon in de Krimpenerwaard terecht. Tijdens de Open Bloesemdagen is De Lekbongerd voor iedereen toegankelijk. Het ideale moment om tussen de appel- en perenbomen te picknicken of om prachtige foto’s te maken. 

Wij zorgen voor koffie, thee en appelplaatcake of breiden jouw picknick uit met appel/perensap of ander lekkers uit de regio. De exacte data van de Open Bloesemdagen vind je op onze website. 

 

ZELFPLUKDAGEN

In het najaar hangen onze bomen vol met rijpe appels en peren. Tijdens de zelfplukdagen is iedereen welkom om de boomgaard in te trekken en onze rode plukzakken te vullen met vers fruit. Omdat de geplukte appels en peren gebruikt worden om sap te maken, verzamelen wij het vers geplukte fruit in kisten van 300 kg en controleren we direct de kwaliteit. Genieten van je eigen geplukte fruit? We verkopen het fruit in kleine hoeveelheden.

Na het plukken ben je van harte welkom om een kop koffie of een appel-perensapje met een stuk zelfgemaakte appelplaatcake te nuttigen op één van de bankjes in de boomgaard. Trek oude schoenen of laarzen aan en de pluk kan beginnen! Bekijk onze website voor de exacte plukdata.