Samenwerkingen

Boomgaard de Lekbongerd slaat maar al te graag de handen ineen met andere locale ondernemingen, organisaties en verenigingen. Lees hier welke dat zijn. 

Imkerij de Nesse
De bijen van Franca en Gerrit van Imkerij de Nesse worden ingezet bij de bestuiving van onze fruitbomen. Door voldoende bijenkasten in de boomgaard te zetten, zijn er ook voldoende bijen voor een goede bestuiving. En van die nectar uit de fruitbloesem maken de bijen heerlijke fruitbloesemhoning, die te koop is in onze schuur.

Vereniging Hoogstamfruit Groene Hart 

Boomgaard de Lekbongerd is een oude hoogstamboomgaard met oude appel-, peren- en pruimenrassen. Vereniging Hoogstamfruit Groene Hart zet zich in om boomgaarden zoals de Lekbongerd te behouden en te onderhouden. Zo kunnen de appel- en perenbomen in alle glorie blijven bestaan. 

Streekwinkel Krimpenerwaard

Het idee van de streekwinkel ontstond toen twee passies werden samen gebracht … de een gedreven vanuit de lokale voedselketen en de ander vanuit het sociaal domein. Maar allebei met dezelfde overtuiging: de kracht en pracht van de Krimpenerwaard te laten zien.

 

Streekwinkel Krimpenerwaard is een stichting die betekenisvol en zonder winstoogmerk onderneemt. Daarin zetten wij de streekproducten op de kaart, laten we de kracht en pracht van de Krimpenerwaard zien én zijn we er in sociaal opzicht voor onze inwoners.

 

Meer informatie vind je hier

Fotograaf Rebekka 

De Lekbongerd werkt graag samen met Rebekka Photograpy. Rebekka Karssies weet de boomgaard namelijk perfect vast te leggen op de gevoelige plaat. Zeker wanneer de boomgaard in een zee van witte bloesem verandert, pakt Rebekka haar camera erbij om stelletjes, gezinnen of vriendengroepen te fotograferen. Benieuwd naar haar werk? Alle foto’s op de website zijn van haar hand. 

Fotograaf Melanie

Op de foto met je paard?  Mevrouw Wiebelkont. Melanie maakt de mooiste foto's van je paard en jouw samen tussen de bloesem. 

In de Krimpenerwaard 

Op de website van In de Krimpenerwaard vind je werkelijk álles over de gemeente. Van een uitgebreide geschiedenis van de bijbehorende steden en dorpen, tot workshops en fiets- en wandelroutes in de buurt. 

 

Boomgaard de Lekbongerd is onder andere terug te vinden tussen alle locaties waar je de mooiste streekproducten op de kop kunt tikken. Daarbij vind je later dit jaar de evenementen in de boomgaard terug op de website. 

In Schoonhoven 

Denk je de Lekbongerd, dan denk je aan Schoonhoven. De twee zijn onmiskenbaar met elkaar verbonden. Het oude vestingstadje heeft daarbij nog veel meer moois bieden, dan enkel bloeiende boomgaarden en glooiende dijk paden langs de lek. Op In Schoonhoven vind je alle evenementen in en om de stad en blijf je op de hoogte van het laatste nieuws.  

Struinen en Vorsen 

Op de website van Struinen en Vorsen vind als over het plattelandstoerisme dwars door het Groene Hart. Van Woerden, Alpen aan de Rijn en de Krimpenerwaard.

 

Boomgaard de Lekbongerd is onder andere terug te vinden bij Zien en Doen.  

Voedselfamilie Krimpenerwaard

 

Waar de Voedselfamilies Zuid-Holland zich voornamelijk richten op innovatie, is de meerwaarde van de Voedselfamilie Krimpenerwaard juist de verbinding tussen consument, producent en het samenwerken met regionale organisaties. Kortom meer ‘nieuwe’ consumenten voor regionale gezonde en duurzame producten.

Op de website van Voedselfamilie kan je ons vinden onder voedselmakers

Avantri Schoonhoven

Avantri is dé atletiek- en trimvereniging van Schoonhoven. Elk jaar wordt er een jeugdcross evenement georganiseerd, te midden van de fruitbomen van de Lekbongerd. Dit jaar zou de vierde editie plaatsvinden, maar helaas is dit vanwege het coronavirus afgelast. 

 

Hopelijk mogen we de sportievelingen van Avantri begin 2023 weer verwelkomen in de boomgaard.