Samenwerkingen

Boomgaard de Lekbongerd slaat maar al te graag de handen ineen met andere locale ondernemingen, organisaties en verenigingen. Lees hier welke dat zijn. 

Imkerij de Nesse
De bijen van Franca en Gerrit van Imkerij de Nesse worden ingezet bij de bestuiving van onze fruitbomen. Door voldoende bijenkasten in de boomgaard te zetten, zijn er ook voldoende bijen voor een goede bestuiving. En van die nectar uit de fruitbloesem maken de bijen heerlijke fruitbloesemhoning, die te koop is in onze schuur.

Vereniging Hoogstamfruit Groene Hart 

Boomgaard de Lekbongerd is een oude hoogstamboomgaard met oude appel-, peren- en pruimenrassen. Vereniging Hoogstamfruit Groene Hart zet zich in om boomgaarden zoals de Lekbongerd te behouden en te onderhouden. Zo kunnen de appel- en perenbomen in alle glorie blijven bestaan. 

Support Your Locals Krimpenerwaard

Support Your Locals Krimpenerwaard is een zelfstandig initiatief van samenwerkende, ambachtelijke voedselproducenten binnen gemeente Krimpenerwaard. Ze stellen boxen samen die tot de nok gevuld zijn met prachtige streekproducten. 

 

De boxen bestaan onder andere uit de appel-perensap van Boomgaard de Lekbongerd, maar bijvoorbeeld ook uit kaas, honing, brood, Schoonhovens bier en eieren. Het doel? Inwoners van de Krimpenerwaard stimuleren om (zeker tijdens de coronacrisis) wat vaker bij de lokale ondernemer te kopen.

 

Meer informatie over de Krimpenerwaard Box vind je hier

Fotograaf Rebekka 

De Lekbongerd werkt graag samen met Rebekka Photograpy. Rebekka Karssies weet de boomgaard namelijk perfect vast te leggen op de gevoelige plaat. Zeker wanneer de boomgaard in een zee van witte bloesem verandert, pakt Rebekka haar camera erbij om stelletjes, gezinnen of vriendengroepen te fotograferen. Benieuwd naar haar werk? Alle foto’s op de website zijn van haar hand. 

In de Krimpenerwaard 

Op de website van In de Krimpenerwaard vind je werkelijk álles over de gemeente. Van een uitgebreide geschiedenis van de bijbehorende steden en dorpen, tot workshops en fiets- en wandelroutes in de buurt. 

 

Boomgaard de Lekbongerd is onder andere terug te vinden tussen alle locaties waar je de mooiste streekproducten op de kop kunt tikken. Daarbij vind je later dit jaar de evenementen in de boomgaard terug op de website. 

In Schoonhoven 

Denk je de Lekbongerd, dan denk je aan Schoonhoven. De twee zijn onmiskenbaar met elkaar verbonden. Het oude vestingstadje heeft daarbij nog veel meer moois bieden, dan enkel bloeiende boomgaarden en glooiende dijk paden langs de lek. Op In Schoonhoven vind je alle evenementen in en om de stad en blijf je op de hoogte van het laatste nieuws.  

Avantri Schoonhoven

Avantri is dé atletiek- en trimvereniging van Schoonhoven. Elk jaar wordt er een jeugdcross evenement georganiseerd, te midden van de fruitbomen van de Lekbongerd. Dit jaar zou de vierde editie plaatsvinden, maar helaas is dit vanwege het coronavirus afgelast. 

 

Hopelijk mogen we de sportievelingen van Avantri begin 2022 weer verwelkomen in de boomgaard.